MURA 1:1 TRIGLAV

Stadion v Fazaneriji, 2300 gledalcev. Sodniki: Obrenović, Kasapović, Salkić (vsi Ljubljana).
Strelca: 1:0 Arh Česen (22., ag.), 1:1 Žurga (25).

Mura: Šafarić, Šturm, Bošković, Peričić, Kous (od 82. Karničnik), Kozar, Maruško, Kouter (od 75. Horvat), Bobičanec, Šušnjara, Maroša (od 67. Sirk).
Triglav Kranj: Curanović, Elsner, D. Kryeziu (od 53. Bojić), Arh Česen, Kuhar, E. Kryeziu, Udovič, Mlakar, Tijanić (od 90. Pušnik), Žurga, Majcen.

Ljubitelji nogometa v Pomurju so kar pet let čakali na vrnitev Mure v elitno druščino. Interes za tekmo je bil temu primeren, saj se je na tekmi zbralo dobrih 2300 gledalcev.

V uvodu je bila nevarnejša Mura, ki je imela pobudo ter nekajkrat streljala iz razdalje. V 21. minuti je prosti strel na levi strani malce izven kazenskega prostora izvajal Luka Bobičanec, s pomočjo vratnice pa je gol Gorenjcev ostal nedotaknjen. A Kranjčani se še niso oddahnili, ko je v novem napadu Mure po predložku Amadeja Maroše Kristijan Arh Česen zadel lastno mrežo za 1:0. Triglav je izenačil le tri minute za tem. Tom Žurga je po odlični podaji Gašperja Udoviča ušel domači obrambi in zadel za 1:1. Domači so imeli novo priložnost v 31. minuti, ko je kot izvajal Kouter, Bobičanec pa je v dobro uigrani kombinaciji vtekel v kazenski prostor, a je Curanović žogo suvereno ukrotil. Sledile so minute Triglava, a brez resnega zaključka. Do odmora je tako ostalo pri rezultatu 1:1.

V drugem delu je bila Mura boljša. Gostje so prežali le iz protinapadov, poskušali so tudi s streli od daleč. Prvo priložnost za Muro je v 69. minuti zapravil zelo aktivni Bobičanec, ki je v protinapadu, kjer so bili kar trije nogometaši Mure proti branilcu in vratarju Triglava, preveč okleval. Isti igralec je bil nevaren v 72. minuti na levi strani v kazenskem prostoru, a premalo natančen.

V sami končnici je Mura odigrala še bolj odločno. Bobičanec je bil še naprej nevaren, v 83. minuti prišel do žoge na desni strani, poskušal z roba kazenskega prostora, Curanović je bil že premagan, žogo pa je ustavila vratnica. Minuto kasneje je bil nevaren še Luka Šušnjara, a je meril mimo gola. Zadnjo priložnost je imel prav ob koncu sodnikovega podaljška vnovič Bobičanec, ki je izvajal prosti strel s kakšnih 25. metrov rahlo na desni strani, Curanović pa se je izkazal z obrambo za končno delitev točk.

Foto: Gregor Čiček

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here